KELAS MASAKAN 2014
Untuk program kelas masakan, kami mengadakan kelas individu mengikut menu pilihan, masa serta tarikh pilihan pelajar.
Kelas individu boleh dihadiri antara 1-3 pelajar dalam setiap modul atau kelas.
KURSUS KATERING (RM200)
1. Nasi Beriani
2. Nasi Pelangi Udang
3. Daging Beriani Hitam Manis
4. Ayam Goreng Berempah Kuah Asam
5. Sambal Sotong Kering
6. Dalca Daging
7. Acar Jeruk Buah-buahan
Bonus: Pudding & Dessert
KURSUS ASAS KEK KOMERSIAL (RM120)
1. Kek Mentega
2. Kek Oren Badam
3. Kek Marble Zebra
4. Butter Chocolate Cake
5. Sandwich Cake
KURSUS ASAS PUDING (RM150)
1. Puding Lapis Merah Bersantan
2. Zig Zag Chocolate Pudding
3. Layer Green Coconut Pudding
4. Dollar Coin Pudding
5. Tutty Fruitty Fruit Pudding
KURSUS FROZEN (RM150)
1. Karipap Biasa
2. Karipap Pusing
3. Cucur Badak
4. Samosa Ayam
KURSUS ANIKA TALAM (RM150)
1. Sri Muka Pandan
2. Talam Keladi Ungu
3. Bingka Ubi Nyonya
4. Kuih Bakar Bijan
KURSUS ASAS BAHULU (RM120)
1. Asas Bahulu
2. Bahulu Cermai
3. Bahulu Pandan
4. Bahulu Chocolate Chip
5. Bahulu Kemboja
ASIAH FOOD BEVERAGE mengadakan kelas masakan untuk:
(perseorangan/kumpulan-setiap masa dan lokasi)
- Chocolate - pelbagai teknik dan design, filling pelbagai rasa dan kaedah pembungkusan
- Frozen Foods
- Aneka Masakan Barat, Tradisional, Cina, Thai dan lain-lain
- Biskut
- Cakes & Cup Cakes -with decorations
- Fondant
- Kek Lapis
- Pastry
- Talam
- Snek
- Desserts & Pudding
- Gubahan Pengantin
KELAS MASAKAN ASIAH sedia menerima pelajar pada hari biasa mengikut pelbagai resepi pilihan pelajar.
Kursus Butter Cream (2 hari) dan Kursus Membuat Coklat & Aneka Doorgift (1 hari) juga diadakan sesuai untuk majlis pertunangan, perkhawinan dan majlis korporat.
Setiap kursus lengkap yang dihadiri disertakan SIJIL KEHADIRAN.